De online exhibitie voor abstracte, geabstraheerde, moderne en hedendaagse schilderkunst
ABSTRACTSPECIALIST
Online exhibitie voor moderne schilderkunst
Didi Oberman (1979) is geboren in Amsterdam. Ze deed de Fotovakschool en verdiepte zich in Chinese geneeswijzen. Toch bleef Didi op zoek; er miste nog iets in haar leven.
Langzamerhand ging zij zich bezighouden met schetsen met verschillende soorten potloden en kool. Op aanraden van vrienden probeerde zij uiteindelijk te werken met verf. Zo zette zij voorzichtig haar eerste stappen in de schilderkunst.
Al gauw had zij een passie voor schilderen ontwikkeld. Ze ontdekte een geweldige hoeveelheid kleuren, vormen en materialen, waarmee zij haar fantasiewereld tot leven kon wekken.

Didi’s werk is van een moderne, abstracte en kleurrijke stijl. Zij onderscheidt zich van de massa door een ongeëvenaard kleurgebruik en een opvallende compositie. Haar werk is levendig, vrolijk en vriendelijk maar heeft een serieuze ondertoon. Didi werkt met een combinatie van acrylverf en verschillende soorten zand, om reliëf in haar werk te creëren. Ook gebruikt ze bijzondere metalen, die haar schilderijen een driedimensionaal effect geven. Zo ontstaan werken die uitnodigen om er even aan te ‘voelen’.

Didi houdt van schaduweffecten en werkt graag van licht naar donker of van donker naar licht. Ze begint direct aan het eigenlijke doek en gaat dus niet uit van een voorschets. Alles wat zij in het doek tot uiting laat komen, is een weerspiegeling van haar gevoel.
Didi laat mensen graag nadenken over haar werk en geeft de werken daarom bewust geen titel. ‘Ik wil niet dat mensen een richting op geduwd worden, ik wil dat ze zelf kunnen ontdekken wat het schilderij voor hen betekent.’


Schilderijen 1 schilderij / gemiddelde prijs: op aanvraag